Europa

NAVO-admiraal: De NAVO is klaar voor een oorlog met Rusland.

NATO-admiraal Rob Bauer spreekt openlijk over de mogelijkheid van een directe confrontatie met Rusland en kondigt aan dat de NATO klaar is om 'democratische waarden' wereldwijd te verdedigen. Ontdek de ongemelde aspecten van Bauers uitspraken en de implicaties ervan voor de wereld

De Nederlandse NAVO-admiraal Rob Bauer, een van de leidende Admiraals van de NAVO, heeft zich uitgesproken. Na zijn verklaring verschenen in Duitse media vrij eensluidende krantenkoppen, die allemaal ongeveer dezelfde formuleringen bevatten:

“Goliath wankelt”

Admiraal Bauer heeft aangekondigd dat Rusland problemen ondervindt in Oekraïne en dat “David” Oekraïne erin slaagt om “Goliath” Rusland aan het wankelen te brengen. Dit hebben veel Duitse media onmiddellijk in de koppen van hun artikelen geschreven omdat het zo mooi klinkt.

Ik wil dit niet becommentariëren, want veel interessanter is wat de Duitse media niet hebben gemeld over Rob Bauer’s uitspraken, wat Duitse lezers dus niet zouden moeten weten.

“NAVO klaar voor directe confrontatie met Rusland” Bauer heeft een interview gegeven aan het Portugese omroep RTP, waarin hij zei dat de NAVO klaar is voor een directe confrontatie met Rusland. Bauer spreekt dus openlijk over de mogelijkheid van een grote oorlog in Europa, meer specifiek, over de Derde Wereldoorlog.

Bovendien riep hij op tot een verdere verhoging van de wapenproductie in Europa.

NAVO tegen de rest van de wereld Het Russische persbureau TASS berichtte ook over het begin van zijn toespraak op de bijeenkomst van de NAVO-stafchefs in Brussel:

“Dames en heren, de NAVO is een nieuw tijdperk van collectieve verdediging ingegaan, waarin het voor het eerst niet alleen de fysieke veiligheid van bijna een miljard burgers van haar 31 lidstaten beschermt, maar ook de democratische waarden die we allemaal zo hoog waarderen”, zei de voorzitter van het NAVO-militaire comité en benadrukte het “hoogste niveau van samenwerking” van het bondgenootschap met de strijdkrachten van talrijke staten, wat hij “uniek in de wereld” noemde.

Dit moet nauwkeurig gelezen worden, want de NAVO beschouwt zichzelf officieel als een puur defensiepact, haar doel is dus naar verluidt de verdediging van haar leden. Bauer ging echter verder, want hij zei expliciet dat het niet alleen om de 31 NAVO-lidstaten gaat, maar om meer. Daarmee heeft Bauer – in de taal van de diplomaten – een bedreiging tegen de hele wereld uitgesproken, want hij heeft feitelijk aangekondigd dat de NAVO de “democratische waarden” wereldwijd wil “verdedigen” – ook buiten de NAVO.

Vooral in China zal men deze verklaring zeer aandachtig hebben opgemerkt, want de laatste tijd wordt steeds luider geëist dat ook de EU-landen de vrije scheepvaart voor de kust van China, concreet in de Straat van Taiwan, met Europese oorlogsschepen moeten verdedigen. Dit is zelfs direct geëist

What's your reaction?

5 Comments

 1. Henk says:

  Mocht het ooit daadwerkelijk tot een oorlog met Rusland komen, dan zou het de heer Bauer sieren om zelf als eerste richting het front af te reizen en de strijd aan te gaan. Maar nee, dat zal zoals altijd met oorlogen niet gebeuren. Niet de hoge heren, maar de eenvoudige, onschuldige burger zal zoals altijd het slachtoffer zijn.

 2. Max says:

  De oorlog in Oekraïne is geen conflict tussen Oekraïne en Rusland; dit is een conflict tussen de Verenigde Staten en Rusland. Oekraïne wordt namelijk al vanaf 2011, 2012 of zoiets de facto bestuurd door het Westen, de Verenigde Staten, de NAVO.Amerikanen willen nu een pro-westerse marionettenregime installeren in Moskou,net zoals het had onder het ambt van Jeltsin, zodat Westerse bedrijven de rijkdom en natuurlijke hulpbronnen kunnen stelen die het Russische volk toebehoren .Heb je Rusland, met zijn onmetelijke rijkdom aan grondstoffen, waaronder Europees gas en olie, dan heb je de wereld.Oorlogen zijn pogingen om met militaire acties economische en strategische belangen te veroveren of veilig te stellen.Het eerste doel en de belangrijkste taak van de VS in het conflict in Oekraïne is Rusland en het tweede is de verzwakking van Duitsland-Europa.De wereld moet dringend de psychopaten in Washington en Brussel(die door een staatsgreep in 2014 de oorlog in Oekraïne begonnen) stoppen-ook criminele media die alleen propaganda verspreidden,zodat ze de mensheid niet meesleuren in een nucleaire oorlog ,

 3. Hans says:

  De man is een gevaarlijke gek , bovendien is het niet alleen Rusland maar alle Brick landen incl China die tegenover je staan . De US heeft vele vijanden gecreëerd .

 4. Geert ter Horst says:

  Volkomen roekeloos. Deze admiraal vergeet dat verstandige politiek simpelweg bestaat uit het behartigen van tastbare belangen zonder moralisme of idealisme. Er staan geen tastbare Westerse belangen op het spel in de Oekraine oorlog. Men had deze oorlog tussen Oekraine en Rusland moeten laten zonder er zich mee te bemoeien. Het enige wat men had moeten doen was zorgen dat er geen NATO landen bij betrokken zouden raken. Dit had men kunnen bewerkstelligen door slechts de militaire presentie in de NATO landen die aan de Oekraine grenzen, zoals Polen en Roemenie, benevens in de Baltische Staten flink op te schalen, ter afschrikking van mogelijke Russische aggressie en ter voorkoming van het uitstromen van vluchtelingen uit het oorlogsgebied naar het Westen. Maar nee, men moest zonodig een handelsoorlog met Rusland ontketenen en vervolgens ook nog militaire steun leveren aan de Oekraine. Met als gevolg dat de oorlog eindeloos is gaan zieken, een enmorme stroom vluchtelingen op gang heeft gebracht, en nu in een nuclaire fase terecht dreigt te komen. Wil men werkelijk het voortbestaan van heel het Westen op het spel zetten voor een land dat niet meer is dan een bufferstaat met een loze claim op soevereiniteit? Totale waanzin, waar het Westen grotendeels schuld aan is. Vanaf 2014 heeft men de Oekraine misleidende beloften gedaan van een mogelijk toekomstig NATO en zelfs EU lidmaatschap. Hier had de Oekraine nooit in moeten trappen. Als je naast Rusland ligt, moet je realistisch zijn en weten dat de luimen van een kwade buur belangrijker zijn dan de beloften van verre vrienden.

 5. P. H. Van Roon says:

  Hoop dat de mensen eindelijk eens wakker willen worden, en hun kop eens uit het zand willen halen. De navo is nl een bedrieglijke organisatie, vasallen van Amerika /cabal die alleen maar uit zijn op vernietiging en depopulatie. Ze hebben het niet goed met jou voor, alles wat je hoort en ziet via de reguliere media moet je 180 graden draaien dan weet je de echte reden van wat ze je willen wijsmaken. Arme soldaten, mensen die er straks weer in tuinen en naar het oorlogsfront gestuurd worden, mijn grootste wens is…. hoop dat de mensheid het eens gaat inzien hoe ze al heel hun leven met alles en nog wat belazerd zijn.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *