Desinformatie

Biden creëert stilletjes een nieuwe afdeling voor desinformatie om Amerikanen voor ‘nepnieuws’ te arresteren.

De Biden-regering heeft stilletjes een nieuw "desinformatie-kantoor" opgericht dat tot taak heeft de verspreiding van valse informatie op internet te bestrijden.

De Biden-regering heeft stilletjes een nieuw “desinformatie-kantoor” opgericht dat tot taak heeft de verspreiding van valse informatie op internet te bestrijden. Dit kantoor krijgt de bevoegdheid om burgers van de Verenigde Staten te arresteren en te vervolgen die online inhoud publiceren die door zogenaamde factcheckers als “vals” wordt beschouwd.

Volgens directeur Avril Haines van het Bureau van de Directeur van Nationale Inlichtingen (ODNI) zal het Foreign Malign Influence Center (FMIC) zich niet alleen richten op “buitenlandse kwaadaardige invloed” gericht op Amerikaanse verkiezingen, maar ook op “publieke opinie binnen de Verenigde Staten”. Dit betekent dat het FMIC burgers zal vervolgen die inhoud publiceren die in strijd is met de overheidsstandpunten.

Het is zorgwekkend dat de regering van de Verenigde Staten de vrijheid van meningsuiting op internet beperkt en burgers wil vervolgen voor het publiceren van inhoud die zij als “vals” beschouwt. Dit is een duidelijke schending van de grondwettelijke rechten van Amerikaanse burgers.

Lees ook de Twitterfiles
Bron: uscode.house.gov

What's your reaction?

1 Comment

  1. peter klein says:

    in duistland al aan de gang: eerste youtuber tot 8 maanden veroordeeld vw belachelijk maken minister bärbock https://philosophia-perennis.com/2023/05/11/188stgb-mundtot/

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *