Buitenland

Groene energietransitie waanzin is het werk van Amerikaanse investeerders ?

Tino Chrupalla, voorzitter van de Alternative für Deutschland (AfD), heeft de groene energietransitie bekritiseerd en beweert dat het een..

Tino Chrupalla, voorzitter van de Alternative für Deutschland (AfD), heeft de groene energietransitie bekritiseerd en beweert dat het een “waanzin” is die vooral in het belang is van Amerikaanse investeerders.

Volgens Chrupalla is de groene energietransitie gebaseerd op ideologische motieven en is er geen bewijs dat het echt effectief is in de strijd tegen klimaatverandering. Hij gelooft dat het in plaats daarvan een excuus is voor Amerikaanse investeerders om hun technologie en producten te verkopen aan Duitsland en andere Europese landen.

Chrupalla beweert ook dat de groene energietransitie leidt tot hogere energiekosten en het verlies van banen in traditionele sectoren zoals de mijnbouw en de auto-industrie. Hij gelooft dat de AfD in plaats daarvan moet pleiten voor het behoud van deze industrieën en het verlagen van energiekosten voor burgers en bedrijven.

De uitspraken van Chrupalla zijn in lijn met de houding van de AfD tegenover de groene energietransitie en het klimaatbeleid in het algemeen. De partij gelooft dat klimaatverandering niet zo’n groot probleem is als vaak wordt beweerd en dat de nadruk moet liggen op economische groei en het behoud van traditionele industrieën.

What's your reaction?

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *