Buitenland

America First Legal brengt nieuwe interne documenten van het DHS uit waaruit blijkt dat de overheid trainingen financiert die bedoeld zijn om conservatieve Amerikanen te viseren.

America First Legal (AFL) heeft vandaag documenten vrijgegeven die verkregen zijn via een verzoek op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (FOIA) aan het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid.

America First Legal (AFL) heeft vandaag documenten vrijgegeven die verkregen zijn via een verzoek op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (FOIA) aan het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Deze documenten onthullen schokkende interne stukken van het Bureau voor Gerichte Gewelds- en Terrorismedreiging (TVTP) met betrekking tot zogenaamd binnenlands terrorisme.

Een interne memo gedateerd op 29 januari 2021, slechts acht dagen nadat Joe Biden werd beëdigd als president, onthult een memo die lijkt op een “Kies je eigen avontuur”-spel, waarbij individuen “real-life beslissingen” moeten nemen op basis van scenario’s van “radicalisatie” met verschillende fictieve personages. De scenario’s beschrijven politieke standpunten zoals meningen over abortus en uitgebreide overheidsbemoeienis.

Bijvoorbeeld, een van deze personages is “Ann”, die wordt omschreven als een “pro-life pleitbezorger van middelbare leeftijd”, en een andere is “Courtney”, een “opkomende complottheoreticus”. Ze beschrijven ook “Pete”, de “Anti-overheids/machtige ouder/stiefvader”.

Een ander document onthult dat het ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) een “Familie Eerst” fotosessie plande om “gewone mensen die dagelijkse taken uitvoeren te laten zien… om te benadrukken dat binnenlands terrorisme iedereen kan treffen, maar dat iedereen ook kan helpen om het te voorkomen.”

In hun planningsdocumenten verklaart het ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS): “Bij het selecteren willen we diverse personen van verschillende rassen, geslachten en culturele achtergronden betrekken die overeenkomen met de demografische verdeling van de Verenigde Staten op basis van de meest recente volkstelling.” Deze documenten onthullen verder dat de overheid belastinggeld gebruikt om haar mogelijkheden uit te breiden om onschuldige mensen te bestempelen als “extremisten” of “binnenlandse terroristen”.

Verklaring van Reed D. Rubinstein, Senior Adviseur en Directeur Onderzoeken bij America First Legal:

“De transformatie van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid tot een binnenlandse inlichtingenorganisatie en een intern beveiligingsapparaat à la de Stasi is verontrustend. Het is een zeer lange weg van ‘zie iets, zeg iets’ met betrekking tot een onbeheerde koffer op de luchthaven tot het profileren van patriottische en politiek conservatieve Amerikanen als mishandelende ouders en binnenlandse terroristen alleen omdat ze tegen abortus op verzoek zijn en hebben gestemd op voormalig president Trump. De organisatie is buiten controle”, aldus Reed Rubinstein.

Lees hier de documenten.

What's your reaction?

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *