Buitenland

De Biden Geldwitwasoperatie

Het door de Republikeinen geleide Comité voor Toezicht van het Huis heeft een memo van 36 pagina's uitgegeven waarin de ontwikkelingen van hun onderzoek naar de rol van president Biden

Het door de Republikeinen geleide Comité voor Toezicht van het Huis heeft een memo van 36 pagina’s uitgegeven waarin de ontwikkelingen van hun onderzoek naar de rol van president Biden in de zakelijke praktijken van zijn familieleden en zakenpartners, zowel binnenlands als buitenlands, worden gedocumenteerd.

De memo is het resultaat van een onderzoek naar duizenden pagina’s bankgegevens die zijn verkregen via dagvaardingen. Hieruit is een complex netwerk van meer dan 20 schijnbedrijven naar voren gekomen, opgericht door de familie Biden en hun zakelijke partners – waarvan de meeste werden opgericht tijdens het vicepresidentschap van Biden – die hen hebben verrijkt met tientallen miljoenen dollars. Er is “bewijs gevonden dat wijst op handel in invloed en financiële misleiding.”

Hier zijn de belangrijkste bevindingen (sommige vullen eerdere bevindingen aan):

“Bankgegevens tonen aan dat de Biden-familie, hun zakelijke partners en hun bedrijven meer dan $10 miljoen hebben ontvangen van buitenlandse bedrijven.” Het Comité heeft betalingen aan leden van de Biden-familie geïdentificeerd terwijl Biden vicepresident was.

De Biden-familie nam deel aan een soort geldwitwasoperatie, waarbij buitenlandse bedrijven (sommige met banden met Chinese inlichtingendiensten) miljoenen dollars overmaakten naar de bedrijven van Biden’s zakelijke partners. Die bedrijven fungeerden als tussenpersonen voor de Biden-familie en betaalden vervolgens incrementeel aan de Biden-familie.

Deze betalingen aan de Biden-familie, die feitelijk afkomstig waren van buitenlandse individuen/bedrijven, waren gestructureerd om “de bron van de gelden te verhullen en de opvallendheid van de totale bedragen die op de Biden-bankrekeningen werden gestort, te verminderen.”

Hoewel het geen geheim is dat de Biden-familie, vooral Hunter, zichzelf heeft verrijkt via Joe Biden, slaagt de memo van het Comité voor Toezicht van het Huis erin veel onbekende details bloot te leggen.

De Roemeense betalingen

Op 28 september 2015 ontmoette vicepresident Biden de Roemeense president in het Witte Huis om te spreken over “anti-corruptie-inspanningen”. VP Biden sprak zijn goedkeuring uit over “de vooruitgang van Roemenië in de strijd tegen corruptie”.

Kort daarna, op 5 november 2015, stortte een corrupte Roemeense zakenman, Gabriel Popoviciu, bijna $180.000 op de rekening van Robinson Walker, LLC, een bedrijf opgericht door de zakenpartner van de Biden-familie, John Robinson Walker. Enkele dagen later stortte Walker $59.900 op zijn persoonlijke rekening – en vervolgens maakte hij dat bedrag over van zijn persoonlijke rekening naar Hunter Biden.

De betalingen van een corrupte Roemeense zakenman aan de zakelijke partner van vicepresident Biden zouden hebben plaatsgevonden van de herfst van 2015 tot begin 2017 en in totaal bijna $3 miljoen hebben bedragen. Bankrekeningen die verband houden met de Bidens – voornamelijk Hunter en zijn bedrijven – zouden meer dan $1 miljoen hebben ontvangen.

Ook Hallie Biden, de weduwe van Beau Biden en voormalige partner van zijn broer Hunter, heeft geprofiteerd van deze vreemde Roemeense vrijgevigheid. Ze ontving $10.000 van Robinson Walker, LLC kort nadat het door het Roemeense bedrijf was betaald. Hier is de overschrijving van Robinson Walker, LLC naar Hallie Biden, gedateerd 13-2-2017.


De betalingen aan Hallie zijn opmerkelijk, aangezien ze hoogstwaarschijnlijk absoluut niets heeft gedaan om het geld te verdienen. (Behalve dan dat ze natuurlijk de naam “Biden” draagt.) Naar verluidt werkt ze als schoolbegeleider.

Desondanks was Hallie Biden consequent een begunstigde van de Biden-zwendel. Eerder is onthuld dat Hallie “twee afzonderlijke betalingen heeft ontvangen met een totaalbedrag van $35.000 in 2017” van Robinson Walker, LLC (het bedrijf dat wordt beheerd door de zakelijke partner van vicepresident Biden). Deze overschrijvingen maakten deel uit van de overdracht van meer dan een miljoen dollar naar de Bidens na een Chinese betaling van $3 miljoen aan het bedrijf van Walker.

De Chinese betalingen

Dat brengt ons bij de betalingen uit China. Uit deze nieuwe memo blijkt dat Hallie Biden haar $35.000 ontving “ongeveer drie weken nadat het Chinese bedrijf geld had overgemaakt naar de heer Walker.”

Natuurlijk was Hallie nooit het primaire doelwit van de betalingen. Dat was Hunter. En net zoals bij de Roemeense betalingen was het middel waarmee ze zichzelf verrijkten Robinson Walker, LLC, dat werd omschreven als “een vehikel dat gebruikt werd om buitenlandse gelden te ontvangen en een deel van het geld naar Biden-familieleden te sturen.”

Bijgewerkte gegevens van House Oversight onthullen dat het professionele bedrijf van Hunter Biden, Owasco P.C., “$100.000 heeft ontvangen” via een Chinees bedrijf dat gefinancierd werd door de corrupte Chinese miljardair Ye Jianming. Hunter Biden en zijn medewerkers hebben geprobeerd “de buitenlandse herkomst van het geld te verhullen door LLC’s op te richten in Delaware.” Dit is hoe het werkte:

De Chinese invloed op de Bidens, die mogelijk werd gemaakt door grote betalingen, liep door tot 2017. Opnieuw maakten de Bidens gebruik van het bedrijf van een bondgenoot – Robinson Walker, LLC (hetzelfde bedrijf dat werd gebruikt bij de Roemeense betalingen). Het Comité legt uit hoe het in zijn werk ging:

1 maart 2017: State Energy HK (een Chinees bedrijf) maakt $3 miljoen over naar Robinson Walker, LLC.

6 maart 2017 tot 18 mei 2017: Robinson Walker, LLC maakt $1.065.000 over naar rekeningen die verbonden zijn met de Biden-familie, waaronder Hallie Biden, James Biden (de broer van Joe), de bedrijven van Hunter Biden en een onbekende “Biden”.

Hier is een visuele weergave van hoe de geldstromen verliepen van China naar de Bidens:

Wat staat er nu te gebeuren?

Het Huiscomité voor Toezicht heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in hun onderzoek naar het Biden-influentieschema. Maar er moet nog veel werk verzet worden. Het comité beschikt niet over de boeken en documenten, waaronder facturen, contracten en overeenkomsten, met betrekking tot de miljoenen dollars aan geldoverdrachten. Ze hebben ook nog geen getuigenverklaringen verkregen van de betrokken partijen en degenen die directe kennis hebben van de activiteiten van de Biden-familie. Er moet nog steeds duidelijkheid komen over de betalingen en overboekingen van Hunter naar Joe Biden.

Bovendien moeten ze nog steeds FBI- en DOJ-documenten verkrijgen waarin naar verluidt “een crimineel complot wordt beschreven waarbij toenmalig vicepresident Joe Biden en een onbekende buitenlandse staatsburger betrokken zijn bij de uitwisseling van geld voor beleidsbeslissingen.”

Terwijl het Huiscomité voor Toezicht blijft werken aan het verkrijgen van belastende informatie over de Bidens, hopen we dat ze niet vergeten dat solide bewijs zijn waarde kan verliezen als het niet op de juiste manier aan het Amerikaanse volk wordt gecommuniceerd. Ze kunnen niet vertrouwen op de media om die taak uit te voeren.

Neem bijvoorbeeld de teleurstellende persconferentie van vandaag. Dertien Republikeinen stonden opeengepakt op het podium. Een diagram – te klein om te lezen – was achter hen verborgen.

What's your reaction?

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *