Epstein

RAPPORT: Directeur van de CIA onder Biden heeft meerdere keren ontmoetingen gehad met Jeffrey Epstein na veroordeling voor kindermisbruik, blijkt uit documenten.

Onlangs vrijgegeven documenten onthullen dat de door Biden aangestelde CIA-directeur William Burns meerdere keren heeft ontmoet met de overleden financier en sekshandelaar Jeffrey Epstein nadat hij veroordeeld was voor seksuele misdrijven in Florida, meldt The Wall Street Journal (WSJ).


Onlangs vrijgegeven documenten onthullen dat de door Biden aangestelde CIA-directeur William Burns meerdere keren heeft ontmoet met de overleden financier en sekshandelaar Jeffrey Epstein nadat hij veroordeeld was voor seksuele misdrijven in Florida, meldt The Wall Street Journal (WSJ).

De privéagenda en e-mails tonen aan dat Epstein drie ontmoetingen met Burns heeft gepland in 2014 toen Burns onderminister van Buitenlandse Zaken was onder president Obama, aldus WSJ. Hun eerste ontmoeting was gepland voor augustus in het kantoor van het advocatenkantoor Steptoe & Johnson in Washington, DC en de volgende twee waren geboekt voor het herenhuis van Epstein in Manhattan, New York, blijkt uit de documenten. Epstein was van plan om Burns na een van de geplande ontmoetingen terug naar de luchthaven te laten brengen.

Nieuw uitgebrachte documenten hebben aangetoond dat de door Biden benoemde CIA-directeur William Burns meerdere malen heeft ontmoet met de overleden financier en sekshandelaar Jeffrey Epstein, nadat hij veroordeeld was voor zedendelicten in Florida, meldt The Wall Street Journal (WSJ).

De privé-agenda en e-mails tonen aan dat Epstein drie ontmoetingen had gepland met Burns in 2014, toen Burns onderminister van Buitenlandse Zaken was onder president Obama, volgens WSJ. Hun eerste ontmoeting was gepland voor augustus in het kantoor van het advocatenkantoor Steptoe & Johnson in Washington DC en de volgende twee waren geboekt voor het herenhuis van Epstein in Manhattan, New York, tonen de documenten aan. Epstein plande om Burns na een van de geplande ontmoetingen terug naar de luchthaven te laten brengen.

Een woordvoerder van de CIA vertelde aan WSJ dat Burns Epstein ontmoette toen hij zich voorbereidde om de overheid te verlaten en niets van hem afwist. “De directeur wist niets van hem, behalve dat hij werd geïntroduceerd als een expert in de financiële dienstensector en algemeen advies bood over de overgang naar de particuliere sector”, vertelde CIA-woordvoerder Tammy Kupperman Thorp aan het medium. “Ze hadden geen relatie.”

Burns herinnerde zich dat hij Epstein één keer ontmoette in New York nadat ze werden geïntroduceerd door een wederzijdse vriend, vertelde Thorp aan WSJ. “De directeur herinnert zich geen verdere contacten, inclusief een rit naar de luchthaven.”

Burns verliet de overheid in oktober 2014 om president te worden van de Carnegie Endowment for International Peace, een vooraanstaande denktank voor buitenlands beleid gevestigd in Washington DC. Hij werd in 2021 benoemd tot CIA-directeur door president Biden. Als carrièrediplomaat diende hij eerder als ambassadeur in Rusland van 2005-08.

Epstein werd in 2005 beschuldigd van seksueel misbruik door meerdere minderjarige meisjes, waarvan de jongste 14 jaar oud was. De beschuldigingen leidden tot een onderzoek door de politie van Palm Beach, Florida, die van plan waren Epstein te beschuldigen van meerdere gevallen van onwettige seks met een minderjarige, volgens de Associated Press (AP). Staatsadvocaat Barry Krischer intervenieerde echter en Epstein werd uiteindelijk gearresteerd op basis van een aanklacht voor een enkele count van het solliciteren van prostitutie.

Epstein werd in juni 2008 door de aanklagers in Florida veroordeeld voor het ronselen van minderjarigen voor prostitutie en misdadige uitlokking van prostitutie in 2008. Hij kreeg een gevangenisstraf van 18 maanden opgelegd en moest zich registreren als zedendelinquent. De veroordeling kwam nadat zijn advocaten een plea bargain hadden geregeld met de Amerikaanse officier van justitie in Miami, Alexander Acosta, om federale vervolging te vermijden, aldus de AP. Acosta werd later benoemd tot minister van Arbeid onder president Trump.

Epstein bracht het grootste deel van zijn gevangenisstraf door onder een werkrelease-programma en verliet de gevangenis in juli 2009, terwijl federale aanklagers in het geheim overeenkwamen om Epstein niet te vervolgen voor federale misdaden.

Hij werd later in juli 2019 door federale aanklagers in het Southern District van New York beschuldigd van seksuele uitbuiting van minderjarigen. Epstein werd in augustus 2019 onder mysterieuze omstandigheden dood aangetroffen in zijn cel in de gevangenis van Manhattan. Zijn partner en mede-samenzweerder, Ghislaine Maxwell, werd in juni 2022 veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor samenzwering met Epstein om minderjarigen seksueel te misbruiken.

What's your reaction?

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *