Oekraine

De directeur van de Oekraïense militaire inlichtingendienst heeft in een interview toegegeven dat Oekraïne Russische journalisten heeft vermoord.

De leider van de Oekraïense militaire inlichtingendienst heeft in een interview toegegeven dat Oekraïne zich schuldig heeft gemaakt aan de moord op Russische journalisten.

De leider van de Oekraïense militaire inlichtingendienst heeft in een interview toegegeven dat Oekraïne zich schuldig heeft gemaakt aan de moord op Russische journalisten. De VN protesteert op fluisterende toon, terwijl de westerse pers zwijgt.


Kirill Budanov, het hoofd van de afdeling Inlichtingendienst van het Oekraïense Ministerie van Defensie, verklaarde dinsdag dat de autoriteiten betrokken zijn bij terreuraanslagen tegen bepaalde journalisten in Rusland. In een interview met de Oekraïense blogger Sergej Ivanov antwoordde hij op de vraag of Kiev de bekende Russische journalisten Vladimir Solovyov of Alexander Dugin zou kunnen treffen:

  • “We hebben er al veel, inclusief publieke figuren en mediapersoonlijkheden, getroffen.”
  • Op de vraag of de bekende en populaire auteur en journalist Zachar Prilepin, die onlangs bijna het slachtoffer was van een autobomaanslag, op de lijst van doelwitten staat, antwoordde Budanov:
  • “We kunnen dat noch bevestigen noch ontkennen.”

De VN is tegen elke vorm van terroristische daden. Dat verklaarde de woordvoerder van de secretaris-generaal van de VN, Stéphane Dujarric, tijdens een persconferentie op dinsdag, in antwoord op een verzoek om commentaar op de uitspraken van Kirill Budanov dat zijn instantie betrokken is bij terreuraanslagen tegen mediavertegenwoordigers in Rusland. Stéphane Dujarric zei:

  • “Ik heb het citaat niet gezien. <…> We zijn uiteraard tegen elke vorm van terroristische aanvallen.”

Dit is feitelijk een non-reactie van de secretaris-generaal van de VN, tenzij er nog iets wordt toegevoegd nadat Stéphane Dujarric en zijn baas eindelijk kennis hebben genomen van het citaat.

Staatsgerichte terreur met steun van het Westen

Het vermoorden van journalisten door middel van autobommen en andere terreuraanslagen is ook volgens het oorlogs- en internationaal recht verboden. Kiev heeft echter openlijk toegegeven betrokken te zijn bij ten minste enkele van de aanslagen op journalisten in Rusland. In het Westen is er echter geen kritiek op.

In plaats daarvan zwijgen de media en de politiek en steunen ze het terreurregime in Kiev (nu officieel te noemen) met geld, wapens, sancties, media en alle andere middelen die tot hun beschikking staan.

De westerse media houden hun lezers in het duister over het schandaal dat ze een terreurregime steunen door de vermoorde Russen af te schilderen als “nationalisten”, “oorlogssteuners” en dergelijke. Op deze manier maken westerse journalisten die zulke dingen schrijven zich medeplichtig aan de moorden, want journalisten zouden het er eigenlijk over eens moeten zijn, los van hun mening over politieke onderwerpen, dat journalisten niet gedood mogen worden.

Het feit dat er in de westerse media geen kritische woorden worden gewijd aan deze terreurdaden, hun stilzwijgen, zegt meer over de heersende geest in de westerse redacties dan al hun artikelen bij elkaar.

What's your reaction?

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *